Kabelový operátor UPC s novinkami, z nabídky zmizela poslední televize pro Vietnamce

4. duben 2018

Z největších hráčů na trhu má v tuto chvíli programy pro tuto asijskou menšinu k dispozici pouze společnost O2 Czech Republic.

Největší kabelová firma na trhu, společnost UPC Česká republika, připravila od dubna pro své zákazníky další novinky. Kromě zařazení stanic Prima Krimi HD a Šlágr 2 do programového rastru digitální televize byly stejné kanály (oba v SD rozlišení) přidány i do DVB-T multiplexů, které si operátor sám skládá. Místo stávajících 41 programů v Praze je tak nově dostupných 43, které doplňuje ještě několik rádií Českého rozhlasu.

Nejvýznamnější změnou je však vyřazení kanálu VTV4. Za touto skutečností ale nestojí vůle operátora, nýbrž přerušení distribuce tohoto programu přes satelit. „Vietnamská VTV4 ukončila vysílání pro Evropu. Náhradu za tento program aktuálně nemáme,“ uvedl pro redakci webu Digitální rádio Jaroslav Kolár. V minulosti už operátor přišel o možnost šířit vietnamskou stanici Netviet. Aktuálně tak v nabídce UPC zůstávají z Asie pouze stanice KBS World HD, CCTV 4, CCTV News a CCTV Documentary. Z velkých operátorů má v tuto chvíli programy pro vietnamskou menšinu k dispozici pouze O2TV. Jde konkrétně o VTV1, VTV3 a Netviet VT10.

autor: lukpo
Spustit audio