Kabelový operátor UPC testuje nové programy, nabídku rozšíří v následujících týdnech

21. prosinec 2017

Očekávaným projektem v televizní nabídce firmy je zejména Seznam.cz TV. Kdy stanice odstartuje, však její provozovatel stále oficiálně tají.

Společnost UPC Česká republika, největší kabelový operátor na trhu, zahájil ve své síti neveřejné testy nových televizních stanic, které se stanou v následujících týdnech součástí jeho programové nabídky. Portálu Digitální rádio to potvrdil mluvčí firmy Jaroslav Kolár, nechtěl však upřesnit, o které programy půjde. Několik programových pozic s označením Rezerva je aktuálně kódováno systémem podmíněného přístupu Conax, který operátor používá.

V nabídce UPC je v tuto chvíli více než šedesát programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Kolár uvedl, že firma chce počet těchto stanic nadále rozšiřovat, což od ní zákazníci očekávají. Rozšíření programové nabídky přijde na řadu v lednu, případně v únoru. Mluvčí největšího kabelového operátora uvedl, že v úvahu připadá buďto jednorázové rozšíření, případně několik jeho vln. Naše redakce očekává mimo jiné zařazení nové stanice Seznam.cz TV, o níž už dříve web Digitální rádio informoval. Kdy přesně televize odstartuje, zatím její provozovatel tají.

autor: lukpo
Spustit audio