Kampaň k vypnutí analogového kabelového vysílání v Německu v plném proudu

29. červen 2018

Z celkového počtu přibližně 18 milionů domácností, které se spoléhají na kabelovou distribuci, mají analogové šíření v tuto chvíli aktivních více než tři miliony z nich.

Německo zažívá v těchto měsících pro digitalizaci hned několik důležitých okamžiků. Kromě dokončování budování sítě regionálních multiplexů Bavorského rozhlasu, fotbalového šampionátu v Rusku, který se prolíná do řady oblastí televize i rádia, probíhá také intenzivní kampaň ke konci analogového vysílání v kabelových sítích. Tato skutečnost se přitom netýká jen samotného televizního vysílání, ale také distribuce VKV signálu.

Z celkového počtu přibližně 18 milionů domácností, které se spoléhají na kabelovou distribuci, mají analogové šíření v tuto chvíli aktivních více než tři miliony z nich. Rádio se digitalizuje v kabelových sítích pochopitelně prostřednictvím standardu DVB-C/C2, někteří operátoři ale chtějí do budoucna zpřístupnit také multiplexy DAB+. „Převod na digitální přenos signálu přináší publiku řadu benefitů. Vytvoří zejména potřebnou šířku pásma pro potřebné digitální služby – více programů v HD kvalitě, Ultra HD a vysokorychlostní internet,“ uvedl Hans-Joachim Kamp, předseda dozorčí rady gfu Consumer & Home Electronics.

autor: lukpo
Spustit audio

Související