Kde bude letos pokrytí signálem multiplexu ČRo DAB+? Podívejte se na web Doba DABová

6. březen 2019

Mapa představuje pokrytí všech stanic Českého rozhlasu, které jsou šířeny digitálně. Aktuálně je signálem multiplexu ČRo DAB+ pokryto okolo 60 % populace.

Český rozhlas aktualizoval mapu pokrytí digitálním signálem na webu Doba DABová, tedy na adrese www.dobadabova.cz. Návštěvníci zde nyní najdou tedy zásah multiplexem ČRo DAB+, který bude aktuální nejpozději na konci letošního roku. Z mapy je patrné, že nově spuštěnými vysílači budou České Budějovice – Kleť, Brno – Kojál, Zlín – Tlustá hora a vyřešen bude i problematický úsek dálnice D1. Na konci letošního roku dosáhne pokrytí multiplexem ČRo DAB+ hodnoty 80 % populace, aktuálně je to 61 %.

Web Doba DABová na rozdíl od portálu Digitální rádio, jehož provozovatelem je také Český rozhlas, slouží zejména těm návštěvníkům, kteří jsou technologií DAB+ prakticky nepolíbeni. V úvodu stránky je zde k dispozici promo spot, který zájemce seznamuje stručně s výhodami technologie včetně doplňkových vizuálních informací, takzvané slideshow. Návštěvníci webu Doba DABová zajdou na portálu i odkazy na partnery Českého rozhlasu a nechybí tu ani často kladené otázky (FAQ) ohledně dané technologie.

autor: lukpo
Spustit audio

Související