Koronavirus zrušil Den s digitálním rádiem, nekonají se Radiodays Europe ani další akce

10. březen 2020

Další konání oborových akcí bude záležet na vývoji okolo koronaviru COVID-19 nejen v České republice, ale v celé Evropě. Aktuální informace přináší svým čtenářům zpravodajský web iROZHLAS.cz a ve vysílání pak zejména stanice Plus a Radiožurnál.

Z důvodu nařízení vlády, kterým bylo s platností od dnešní osmnácté hodiny nařízeno pořádání veškerých veřejných i soukromých akcí nad sto účastníků, se nebude konat další populární oborová akce. Provozní ředitel společnosti RTI cz Roman Kropáček na sociální síti Facebook oznámil, že ruší termín 16. března, v němž se měl konat další Den s digitálním rádiem. Ten měl poprvé zavítat do Karlových Varů. Stejná akce je naplánována na 16. května do Českých Budějovic. 

Vývoj a situace okolo koronaviru netěší ani experty z oboru telekomunikací za hranicemi. V plánovaném termínu byla například zrušena oblíbena oborová akce Radiodays Europe, které se pravidelně účastní i zástupci z České republiky. Setkání rozhlasových expertů pravidelně seznamuje s trendy a nastiňuje další směřování rádia jako média. Nový termín letošní konference má být oznámen později a bude naplánován dle aktuálního vývoje okolo COVID-19. 

Organizace Digitalradio Deutschland se pak rozhodla zrušit konferenci „DAB+ im Dialog“, která se měla konat stejně jako představení české verze CNN ve středu 11. března. O zrušení akce informuje organizátor na jejím webu. „S ohledem na aktuální situaci považujeme odklad průmyslové události za pragmatický a vhodný,“ píše se na webu akce. Pokud vás zajímá aktuální vývoj okolo koronaviru, čtěte zpravodajský web iROZHLAS.cz a poslouchejte stanice Českého rozhlasu, zejména Plus a Radiožurnál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související