Kostnice by se ještě letos měla dočkat multiplexu SWR, další DAB+ vysílače jsou v plánu

13. srpen 2021

Německý veřejnoprávní rozhlas SWR oznámil v tiskové zprávě další fázi rozšíření digitální sítě DAB+, která se týká obou německých spolkových zemí, kde médium působí, tedy Bádenska-Württemberska i Porýní-Falce.

Jednou z nejznámějších lokalit, kde vyroste nový DAB+ vysílače multiplexu SWR ve verzi pro Bádensko-Württembersko, je Konstanz, tedy Kostnice. Město, kde byl v roce 1415 odsouzen tamním koncilem k upálení Mistr Jan Hus, se má dočkat této digitální sítě ještě v letošním roce. Majitelé digitálních rádií už zde mohou díky sousedství se švýcarskou hranicí u břehu Bodamského jezera naladit bohatou programovou nabídku.

V Bádensku-Württembersku je pak naplánováno spuštění multiplexu SWR ještě v dalších čtyřech lokalitách. Jedná se o Herbrechtingen, Mannheim, Rottweil a Waldstetten. Na území Porýní-Falce se pak mají spustit nové vysílače DAB+ nejpozději v příštím roce, a to v případě regionů Bleialf, Daleiden, Hohe Derst a Oberes Ahrtal. Ještě v průběhu letoška by měly být v této spolkové zemi uvedeny do provozu vysílače Ahrweiler a Mudersbach.

autor: lukpo
Spustit audio

Související