Křesťanské rozhlasová stanice Rádio 7 dostane českou verzi, k dispozici bude na satelitu

25. červenec 2019

Šíření prostřednictvím družice zajistí provozovateli de facto celoevropskou distribuci. O zařazení do DAB+ by stanice měla zájem, na toto vysílání ale bohužel nemá finance.

Křesťanská rozhlasová stanice Radio 7, která je součástí celosvětové sítě Trans World Radio, se dočká své české verze. Doposud byla k dispozici na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, pouze česko-slovenská verze, kdy se dělilo dvanáct hodin na náš program a zbývajících dvanáct na naše východní sousedy. Slovenská pobočka TWR Media sídlí v Bratislavě, česká verze do ní pak dodává z Brna vlastní program.

„Chystáme se spustit celodenní české vysílání Rádia 7. Přišel čas přejít od náznaků k činům - a tak se činíme. V současné době připravujeme vše potřebné pro spuštění celodenního vysílání, ladíme legislativní záležitosti, chystáme nové programové schéma, připravujeme žádost o satelitní licenci, naplno zapojujeme nové spolupracovníky, chystáme nové pořady i jejich znělky, do běhu se spouští taky propagační část celé akce,“ uvádí stanice na svém webu.

Vzhledem k tomu, že vysílání Radia 7 je stejně jako v případě „konkurenčního“ Rádia Proglas financováno pouze s prostředků dárců, tedy od posluchačů, s rozšířením distribuce na platformu DAB+ bohužel není možné počítat. Stanice by takovou distribuci neufinancovala. Šíření signálu prostřednictvím satelitu Astra 3B je proto nejlepším řešením, jak za rozumnou finanční částku pokrýt nejen Českou republiku, ale prakticky celou Evropu.

autor: lukpo
Spustit audio