Kulturní kanál Arte kompletně přepracoval svou videotéku, bohatý obsah nabízí i u nás

11. květen 2017

Stanice je dostupná na satelitu Astra, v kabelové síti operátora UPC a u dalších vybraných telekomunikačních společností. V IPTV ale není k dispozici její hybridní portál.

Německo-francouzská kulturní televize Arte, která byla před několika lety předobrazem při vzniku veřejnoprávního kanálu ČT art, kompletně přepracovala od května svou bohatou videotéku a uvedla její nový vizuál. Zároveň došlo ke zrušení kategorie +7-Mediathek, jejíž obsah byl integrován do webového portálu na adrese www.arte.tv. Pořady a kulturní materiály ze všech odvětví jsou zároveň dostupné i ve Smart TV aplikacích a díky HbbTV.

Změnami reaguje Arte na rostoucí zájem o jeho on-line obsah. Oproti předchozímu období návštěvnost pokročila v roce 2016 o 29 %. Loni zaznamenala on-line nabídku Arte na 318 milionů zhlédnutí. Arte nabízí svým divákům například filmy nebo živé koncerty, a to na platformě Arte Concerts. Uživatel nyní může díky novému způsobu řazení v menu jednoduše najít hledaný obsah. Obsah si je možné snadno přizpůsobit díky kategorii „Mein Arte“. Stanice je v České republice dostupná na satelitu Astra (v SD i HD kvalitě), kabelové síti UPC i ve vybraných IPTV službách. Zde ale není její součástí portál na platformě HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio