Lagardère vyslala Rádio Zet na satelit

14. únor 2017

Mediální skupina vedená v České republice Michelem Fleischmannem přiznává, že projekt není ve stávající podobě úspěšný. Provozovatel proto žádá vysílací radu o změny v jeho licenci.

Komerční rozhlasová stanice Rádio Zet začala vysílat na družici Astra 3B, satelitní pozice 23.5 stupně východně. Okruh české pobočky mediální skupiny Lagardère, který si klade za cíl zejména nabízet zpravodajský servis pro manažery, vedoucí pracovníky a vysokoškolsky vzdělané lidi, je šířen v multiplexu operátora Towercom. Pro poslech stanice není nutná žádná dekódovací karta, samozřejmostí je však už přijímač s podporou standardu DVB-S2.

Rádio Zet mohou naladit zájemci z řady vysílačů po České republice, konkrétně v Praze, na Liberecku a Jablonecku, v Ústí nad Labem, Karlových Varech, Plzni, Českých Budějovicích, Jihlavě, Hradci Králové a Pardubicích, Brně, Olomouci, Zlíně a Ostravě. Podle aktuálního Radioprojektu – průzkumu popularity tuzemských rozhlasových stanic – ladí Zet denně pouze 17 tisíc lidí, na týdenní bázi pak 41 tisíc lidí (web Lagardère uvádí chybnou cifru 64 tisíc). Rozhlasovou stanici čekají změny v programu. Sám Michel Fleischmann, který je prezidentem Lagardère v České republice, přiznal, že program není úspěšný. O změny v licenci už provozovatel požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.

Parametry příjmu: Astra 3B (23.5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, A PID 1715, PCR PID 1715, PMT PID 170B, kódování žádné (FTA). Průměrný datový tok dosahuje hodnoty 190 kbps, programový průvodce není vysílán.

autor: lukpo
Spustit audio