Liga mistrů UEFA: Slavia Praha a Inter Milán byly rekordní v televizi i rádiu

18. září 2019

Placená televize O2 TV přinesla zápas na svém exkluzivním sportovním kanálu, Český rozhlas pak ve vysílání Radiožurnálu. Duel přinesl vyvrcholení na samotném konci, kdy Inter Milán zápas vyrovnal na finální stav 1:1.

Úterní zápas fotbalové Ligy mistrů UEFA, kde se proti sobě postavily týmy italského Interu Milán a Slavie Praha, přinesl rekordní sledovanost všem médiím, která ho svému publiku zprostředkovala, tedy jak placené televizi O2 TV, tak i veřejnoprávnímu Radiožurnálu. Zápas podle společnosti O2 Czech Republic si nenechalo ujít celkem 411 tisíc diváků. Pro O2 TV Sport jde o absolutní rekord. Dosud bylo nejsledovanějším přenosem loňské podzimní derby Sparta - Slavia, které překonal úterní zápas Slavie v Lize mistrů téměř dvojnásobně

V případě Českého rozhlasu vzrostla poslechovost Radiožurnálu na on-line platformách oproti normálu dvojnásobně. Vyplývá to ze statistik oddělení Nová média. Poslechovost mezi devatenáctou a jednadvacátou hodinou, kdy se zápas vysílal, dlouhodobě rostla a vrcholu dosáhla na konci zápasu, kdy se Interu Milán podařilo za stavu 1:0 pro Slavii vyrovnat. V tuto dobu se poslechovost Radiožurnálu dostala na trojnásobek obvyklého stavu. Zájem o poslech duelu pochopitelně byl v reálu výrazně vyšší, ale toto publikum není možné změřit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související