Lokal TV Portal: Nový rozměr regionálního zpravodajství, který v Česku chybí

3. listopad 2017

Kromě live streamingu, tedy programů přenášených prostřednictvím internetu v podobě živého vysílání, jsou zde k dispozici i archivy některých stanic.

Nový rozměr regionálního zpravodajství v sousedním Německu přináší Lokal TV Portal. Služba, která je dostupná i pro zájemce z České republiky a Slovenska ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, a v rámci tamních multiplexů DVB-T2, nyní prošla kompletním redesignem. Nadále se sází na jednoduchou, přehlednou a rychlou navigaci. Podobná služba u nás bohužel chybí a je to škoda.

Kromě live streamingu, tedy programů přenášených prostřednictvím internetu v podobě živého vysílání, jsou zde k dispozici i archivy některých stanic. Jejich doba dostupnosti je různá. Od samotného startu služby jsou v nabídce programy ze spolkových zemí Bavorsko, Bádensko-Württembersko, Sasko, Sasko-Anhaltsko a Duryňsko, v červenci 2017 se k platformě přidalo i Porýní-Falc. Aktuálně je k dispozici okolo šesti desítek programů. Nutností přístupu k portálu je televizor, případně set-top-box s podporou standardu HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio