Lotyši využijí pro DAB rádio technického řešení stejné firmy jako české Teleko

20. říjen 2016

Head-end, tedy koncové řešení digitální distribuce, byl vyhodnocen jako uživatelsky přívětivý, moderní, ale snadno použitelný systém.

Lotyšská a rozhlasová centrála (LVTRC) bude pro zkušební vysílání digitálního rádia DAB+ využívat technického řešení stejné firmy jako česká společnost Teleko. Dodavatelem kompletního řešení pro šíření šestnácti rozhlasových stanic včetně multiplexerů bude tedy Paneda. Pilotní projekt by měl odstartovat v listopadu a podílet se na něm bude lotyšský veřejnoprávní rozhlas a některé komerční stanice.

Head-end, tedy koncové řešení digitální distribuce, byl vyhodnocen jako uživatelsky přívětivý, moderní, ale snadno použitelný systém, který zároveň používá moderní architekturu. Každý provozovatel bude mít k dispozici uživatelské rozhraní na internetu, pomocí kterého bude moci měnit parametry své stanice/stanic v rámci multiplexu. Lars-Peder Lundgren, manažer pro obchod ve společnosti Paneda, vyhodnotil chystané spuštění DAB v Lotyšsku jako skvělou zprávu jak pro tuto technologii tak i firmu samotnou, která uspěla v obtížném výběrovém řízení.

autor: lukpo
Spustit audio