Majitel SeeJay Radia plánuje část firmy převést na zahraničního vlastníka

22. prosinec 2016

Jedním ze dvou jednatelů a společníků firmy je Svatopluk Janík, který byl v uplynulých letech velkých propagátorem digitálního rozhlasového vysílání DAB.

Přibližně třetinový podíl společnosti JS Mediální služby, která je provozovatelem digitálního SeeJay Radia, plánuje převést jeho vlastník na zahraniční firmu. Transakci povolila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Má jít konkrétně o podíl, jehož držitelem byl doposud sedmadvacetiletý Jan Ševela z pražských Nuslí. 34% podíl ve firmě JS Mediální služby má nově držet londýnská společnost Lucius Fox Consulting.

Jedním ze dvou jednatelů a společníků firmy je Svatopluk Janík, který byl v uplynulých letech velkých propagátorem digitálního rozhlasového vysílání DAB. Oba jeho projekty, tedy SeeJay Radio i mladší Tip Rádio, byly dostupné v rámci multiplexů operátorů RTI cz a Teleko. Postupně však došlo ke stažení stanic z obou digitálních sítí. SeeJay Radio ani Tip Rádio v současné době v žádném z multiplexů nevysílají. U druhé zmiňované stanice požádala společnost JS Mediální služby nedávno o přerušení vysílání na dobu půl roku. Příčinou měly být tehdy organizační důvody.

autor: lukpo
Spustit audio