Media Bohemia připravuje změny v rozhlasové sítí Fajn Rádio, chystá omlazení

7. listopad 2016

Stanice Fajn Rádio LIfe, Agara a Hity mají přestat používat tato označení a zařadit se pod jednotnou hlavičku.

Rozhlasová skupina Media Bohemia se chystá po pohlcení severočeské rockové stanice Gama Rádio a její nahrazení okruhem Rock Rádio na další významnou změnu. Proměna se má tentokrát dočkat sítě Fajn rádií. Provozovatel žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) mimo jiné o to, aby stanice mohly být nově orientovány na cílovou skupinu ve věku od 12 do 35 let s možným přesahem. Doposud to bylo 15 až 45 let.

Jednou z nejvýznamnějších změn má být zánik některých odnoží Fajn Rádia. Výhradně tento název by mělo nést Fajn Rádio Life, Fajn Rádio Agara a Fajn Rádio Hity. Právě tyto okruhy Fajn Rádia vznikly v minulosti pohlcením východočeského Rádia Life, severočeského Rádia Agara a olomouckého programu Rádio Hity. Důvodem k této změně má být podle Media Bohemia usnadnění orientace posluchačů v nabídce rozhlasového vysílání. Naopak Fajn North Music žádost o změnu názvu ve zmiňovaném dokumentu nemá.

„Skladba písní se proto bude pohybovat v rozmezí soft rocku přes pop až k současným
módním trendům. Poměr české hudební produkce k produkci zahraniční je přibližně 10%
ku 90%,“ uvádí dále v žádosti společnost Media Bohemia, kterou podepsal předseda představenstva Daniel Sedláček. Poměr mluveného slova má tvořit od 7 do 13 %. Do této kategorie se pochopitelně počítají i reklamní bloky nebo marketingové aktivity. Zpravodajství se má vysílat denně pouze mezi šestou a sedmnáctou hodinou ranní.

Žádost stejného změní s menšími obměnami je aplikována i na další stanice patřící do sítě Fajn Rádio.

autor: lukpo
Spustit audio