Media Broadcast doufá, že Severní Porýní – Vestfálsko čeká boom lokálních multiplexů

27. duben 2016

„Jako neutrální operátor máme zájem budovat regionální sítě v Severním Porýní – Vestfálsku,“ uvedl zástupce telekomunikační firmy.

Německá spolková země Severní Porýní – Vestfálsko by mohla v následujících letech zažít boom lokálních multiplexů. Toto přání v rozhovoru pro meinungsbarometer.info vyslovil Thomas Wächter z telekomunikační společnosti Media Broadcast, tamní obdoby Českých Radiokomunikací. Na vzniku lokálních multiplexů by se mohl významně podílet veřejnoprávní rozhlas WDR, který by zde v regionálních mutacích nabídl svůj druhý okruh. WDR má v současné době devět místních verzí. Ve spojení s regionálními vysílateli by podle předpokladu Wächtera bylo možné vytvořit devět DAB multiplexů.

„Jako neutrální operátor máme zájem budovat regionální sítě v Severním Porýní – Vestfálsku,“ uvedl zástupce telekomunikační firmy s tím, že model by fungoval stejně jako například v Bavorsku, kde participují na datové kapacitě jak veřejnoprávní, tak i komerční vysílatelé. Firma o možné realizaci multiplexů pouze nemluví, ale oslovila už s nabídkou tamního regulátora, který by výběrové řízení na operátora a datovou kapacitu vypsal. Media Broadcast vnímá DAB+ jako budoucnost rádia, která může napomoci menším regionálním vysílatelům získat významně větší posluchačský zásah.

autor: lukpo
Spustit audio