Media Broadcast: Položili jsme základy pro vítězství DAB+ rádia v Německu

22. listopad 2016

Signálem digitálního rozhlasu bude pokryto 82 % německé populace a počet DAB vysílačů celoplošného multiplexu dosáhne hodnoty 110.

Telekomunikační firma Media Broadcast letos dokončí výstavbu vysílačů pro prakticky stoprocentní pokrytí území Německa DAB signálem multiplexu na kanálu 5C. Dnes byla uvedena do provozu stanoviště Heide a Flensburg v Šlesvicku-Holštýnsku, 24. listopadu budou spuštěny vysílače Züssow a Roebel v Meklenbursku-Předním Pomořansku, 8. prosince přijde na řadu Hochsauerland v Severním Porýní-Vestfálsku a v polovině prosince zakončí výstavbu Bad Marienberg pro Porýní-Falc.

Signálem digitálního rozhlasu bude pokryto 82 % německé populace a počet DAB vysílačů celoplošného multiplexu dosáhne hodnoty 110. Mobilní příjem bude zajištěn na ploše 95 % Německa a silniční tahy dosáhnout 97% pokrytí. „Úkol je splněn. S expanzí naší celoplošné digitální rozhlasové sítě a také regionálního pokrytí jsme položili technický základ pro vítězství digitálního rozhlasu v Německu,“ konstatoval James Kessel, Head of Media Broadcast’s business unit radio, a doplnil, že DAB nabízí vysílatelům atraktivní nabídku jak pro celostátní tak i regionální distribuci programů.

autor: lukpo
Spustit audio