Media Broadcast: Téměř 140 vysílačů multiplexu DR Deutschland do konce roku

13. červen 2019

Výkonný ředitel firmy James Kessel uvedl, že plné obsazení rozhlasové sítě svědčí o její atraktivitě a zájmu ze strany vysílatelů. Operátor bude do budování nových vysílačů nadále investovat.

Do konce letošního roku plánuje telekomunikační operátor Media Broadcast spustit dalších dvanáct vysílačů svého rozhlasového multiplexu DR Deutschland. Znamená to, že jich bude v provozu 137. V rozhovoru pro portál Meinungsbarometer.info to uvedl výkonný ředitel společnosti James Kessel. Ani tady se ale cifra definitivně nezastaví a s další výstavbou se počítá v roce 2020. Pro indoor příjem, tedy uvnitř budov, bude pokryto 85,3 % populace.

Platforma DAB+ je podle Kessela jedinou, která umožňuje novým vysílatelům celoplošnou distribuci. Posledním vysílačem uvedeným do provozu byl před několika týdny Pfänder u Bodamského jezera. Ten svým signálem zásobuje hned tři země, respektive jejich okrajové části – Německo, Rakousko a Švýcarsko. „Další investice do DAB+ jsou zárukou úspěchu této technologie. Úplná obsazenost multiplexu svědčí o atraktivitě z pohledu vysílatelů,“ dodal Kessel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související