Mediální dům RTL spustil stanice RTL Plus a Toggo Plus, dostupné jsou i v Česku

4. červen 2016

Ke sledování obou programů u nás není nutná dekódovací karta žádného z operátorů.

Mediální dům RTL Mediengruppe, který provozuje mimo jiné nejsledovanější německou televizi RTL, dnes spustil nové televizní stanice RTL Plus a Toggo Plus. Oba programy jsou dostupné ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra. Pro diváky v České republice i na Slovensku je důležité, že jsou stanice šířeny bez jakéhokoliv kódování, tedy nutnosti použití dekódovací karty některého z operátorů placené televize. Pro příjem na našem území postačí parabolická anténa běžných rozměrů.

RTL Plus je de facto původní podobou vlajkové lodě RTL. Diváci tu najdou dnes již klasické a populární německé pořady doplněné o exkluzivní produkci. Diváci se v hlavním vysílacím čase mohou těšit například na pořady Dr. Stefan Frank', 'Hinter Gittern', 'Einsatz in 4 Wänden', 'Doppelter Einsatz', 'Monk', 'Nikola nebo 'Bauer sucht Frau'. V běžném denním schématu nebudou chybět doku formáty 'Mein Baby' a 'Unsere erste gemeinsame Wohnung'. Další informace o nové stanici najdou zájemci na jejím webu.

Ukázka z vysílání stanice RTL Plus

Stanice Toggo Plus, která vznikla oddělením části obsahu od dětského kanálu Super RTL, se zaměřuje na nejmenšího diváka. Jednou z výhod nové televize bude i to, že vysílání je možné sledovat i ve večerních hodinách. Nabídka dětských kanálů šířených prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně je velmi bohatá. Svůj tematický kanál má v této kategorii i veřejnoprávní televize ZDF, která spolu s ARD vytvořila před lety stanici KiKA. Na satelitu Astra vysílá volně například i německá verze programu Disney Channel.

Ukázka z vysílání stanice Toggo Plus

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 12188/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Foto pro web Digitální rádio Čestmír Polák

autor: lukpo
Spustit audio