Mega Radio se do DAB+ v Berlíně definitivně nevrátí, rozhodnutí regulátora potvrdil soud

21. březen 2019

Stanice, která přebírá denně dvanáct hodin ruského programu, čelila podezření z propagandy. Její provozovatel je napojen na mediální společnost Rossiya Segodnya.

Stanice Mega Radio, která byla dostupná prostřednictvím pozemního digitálního rozhlasu DAB+ v Berlíně a Braniborsku, se na tuto platformu definitivně nevrátí. Provozovatel stanice nedokázal doložit důvěryhodné financování projektu a čelil podezření s napojení na Rusko, proto se mu tamní regulátor rozhodl licenci odebrat. Majitel stanice se sice obrátil na berlínský soud, ten nicméně pouze potvrdil, co již bylo rozhodnuto. Mega Radio nemá na vysílání v DAB+ nárok.

„Provozovatel nemohl v tomto řízení doložit, že vyřazení z platformy DAB+ by ohrozilo jeho existenci. Pochybnosti o statutu provozovatele Mega Radio vyjádřil i Vyšší správní soud, protože majitel je finančně závislý na ruské mediální společnosti Rossiya Segodnya,“ konstatovala Anja Zimmer, šéfka mediálního regulátor mamb pro spolkové země Berlín a Braniborsko. Rossiya Segodnya dodává pro stanici Mega Radio denně dvanáct hodin obsahu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související