Mňam TV půl roku neplatila za distribuci v DVB-T, Radiokomunikace se s ní teď soudí

8. duben 2016

Operátor uvádí, že mu díky nehrazení distribuce signálu pozemní cestou vznikla škoda ve výši přibližně dva miliony korun.

Situace okolo kulinářské televize Mňam TV je nadále napjatá, byť by se mohlo v posledních týdnech zdát, že je tomu naopak. České Radiokomunikace (ČRa) se s jejím provozovatelem, společností CE Media, soudí kvůli tomu, že firma neplatila půl roku za šíření svého programu v terestrické Regionální síti 8. Vyplývá to z informací zveřejněných v Insolvenčním rejstříku. Věřitel, kterým jsou právě ČRa, uvádí, že společnost CE Media neplatila za šíření signálu půl roku – od června do listopadu 2015. Ve čtvrtek 19. listopadu zmíněného roku pak došlo k přerušení distribuce ve zmíněném multiplexu.

Radiokomunikace uvádějí, že jim díky nehrazení distribuce signálu pozemní cestou vznikla škoda ve výši přibližně dva miliony korun. Dokumentem, který ji opravňuje k vymáhání částky, je distribuční smlouva mezi oběma stranami. CE Media se však brání, protože pohledávka ČRa je podle ní neoprávněná. Operátor podle provozovatele Mňam TV od samého začátku smlouvu neplnil tím, že rozsah a síla pokrytí signálem neodpovídala dané dohodě. CE Media se taktéž ohání s tím, že na problematické pokrytí si stěžovali i samotní diváci. Dále tvrdí, že si nechala provést několik nezávislých měření, které problémy potvrdily.

CE Media se dostala do finančních problémů v průběhu loňského roku. Ekonomická situace eskalovala na konci listopadu 2015, kdy přerušila výrobu živě vysílaných pořadů včetně magazínu Život je fajn. Nejprve se v jejím vysílání objevovaly jeho reprízy, které však nadále byly označené jako přímý přenos, následně byly z programového schématu staženy úplně. Nyní se obsah Mňam TV sestává z akvizičních formátů se známými světovými kuchaři a kulináři. Stanice je nadále v DVB-T šířena, ale využívá pozemní sítě společnosti Digital Broadcasting, tedy multiplexu 4. Zde je k dispozici od 4. července loňského roku.

autor: lukpo
Spustit audio