Mňam TV ukončila vysílání v Ostravě, v nabídce DVB-T multiplexu byla pouze šest dní

27. červen 2017

Stanice nadále pokračuje v distribuci na území Prahy a Plzně. Oba operátoři, kteří stanici šíří, redakci webu Digitální rádio potvrdili, že se na této skutečnosti nic nemění.

Pouhých šest dní trval návrat televize Mňam TV do terestrického vysílání na Ostravsku. Stanice se sem vrátila ve čtvrtek 15. června, vydržela zde do středy 21. června. Přerušení vysílání televize potvrdil webu Digitální rádio provozovatel Regionální sítě 2, jejíž byla stanice součástí. Podle Oldřicha Burgera došlo v průběhu konečné dohody o distribuci k rozporu v postoji mezi ke smlouvě mezi operátorem a společností S&P Broadcasting, která za Mňam TV stojí.

Jedinou licenci, kterou nyní Mňam TV má, se týká neveřejných IP sítí, tedy distribuce prostřednictvím internetu. To však nevyhovovalo operátorovi Regionální sítě 2. Díky možným problémům v budoucnu se proto se společností S&P Broadcasting nedohodl a vysílání bylo po několika dnech ukončeno. Mňam TV nadále pokračuje v distribuci na území Prahy a Plzně. Oba operátoři, kteří stanici šíří, redakci webu Digitální rádio potvrdili, že se na této skutečnosti nic nemění. V Praze i Plzni je Mňam TV taktéž šířena od poloviny tohoto měsíce.

autor: lukpo
Spustit audio