Mobilní aplikace mujRozhlas se dočkala dalších vylepšení, změn doznal i webový portál

28. květen 2020

Mobilní aplikace mujRozhlas prošla další aktualizací, díky které je opět o něco více uživatelsky vstřícnější. Práce na nových funkcionalitách totiž mimo jiné vychází i z připomínek samotných posluchačů. Aplikace si proto díky stávajícímu updatu mimo jiné po vypnutí a novém spuštění pamatuje místo, kde uživatel přestal poslouchat, což byl právě jeden z častých požadavků ze strany posluchačů.

V hlavním menu v aplikaci a na webovém rozhraní nově přibyly položky Hry, četby a povídky a Pro děti. Obě speciální podstránky jsou v aplikaci i na audioportále přehledně graficky zpracovány tak, aby se v nich posluchači snadno orientovali.

Pravidelní uživatelé aplikace určitě ocení, že nově si mohou celý seriál přidat do fronty stisknutím jednoho tlačítka. U autorsky chráněných audií se v aplikaci nově zobrazuje doba, do kdy je daný obsah k dispozici k poslechu a nikomu tak již žádná rozhlasová hra neuteče. Update navíc zlepšuje stabilitu aplikace hlavně pro telefony s Androidem.

Audio portál mujRozhlas ve verzi pro desktop

Na webu mujRozhlas dostala nový grafický obal i sekce věnovaná rozhlasovým dokumentům. Posluchači si mohou z dokumentární tvorby vybírat podle témat a je zde také speciální sekce věnované dokumentům, které získaly domácí i mezinárodní ocenění.

Nově najdou uživatelé na mujRozhlas také speciální projekty. Už v březnu přibyla Nepovinná četba, ve které osobnosti čtou ze svých oblíbených i autorských děl. Druhým projektem je speciální rubrika z dílny rešeršního oddělení a Archivních a programových fondů Českého rozhlasu. Auditorium je malá rozhlasová posluchárna, ve které se každý den objeví zajímavost z rozhlasového archivu na aktuální téma.

autor: Iva Veselková
Spustit audio

Související