Módní kanál FTV UHD ukončil vysílání na jednom z nejpopulárnějších satelitů v Evropě, z družice už nevysílá

19. duben 2021

Na družici Hotbird 13C, satelitní pozice 13 stupňů východně, bylo odpojeno vysílání módního kanálu FTV v ultra vysokém rozlišení. Tato verze programu už tak v danou chvíli není z orbitu vůbec k dispozici.

Satelitní diváci, kteří v současné době přepnou na vysílání FTV UHD, obdrží na některých přijímačích hlášku o tom, že program byl odpojen, případně budou mít černou obrazovku. Pozice po kanálu FTV UHD již byla odpojena. Multiplex na satelitu Hotbird v současné době obsahuje tři kanály, všechny ve 4K rozlišení a kódu – Love Nature, MyZen.tv a Insight TV.

Vyřazení 4K verze stanice FTV není pro diváky s bezplatným satelitním příjmem z družice Hotbird příliš dobrou zprávou. V tuto chvíli zůstávají na tomto satelitu volně v UHD rozlišení k dispozici pouze dva programy – demo Hotbird 4K1 a NASA UHD s materiály natočenými Mezinárodní americkou vesmírnou agenturou. Další stanice není možné legálně přijímat.

Lze předpokládat, že ukončení vysílání FTV UHD na satelitu Hotbird souvisí s naplněním distribuční smlouvy. Stanice byla na této družici k dispozici od prosince 2016, je tedy možné, že po pěti letech nedošlo k jejímu prodloužení. Vysílání FTV UHD pochopitelně neskončilo, její obsah je možné najít například v aplikacích pro systémy Android TV a Apple TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související