Multiplex ČRo DAB+ čeká v noci několikaminutová výluka

3. listopad 2017

Rozhlasová síť pokrývá kromě samotného hlavního města i řadu dalších lokalit. Bezproblémový příjem zajišťuje pro řidiče například při cestě z Prahy do Liberce.

V noci z pátku 3. na sobotu 4. listopadu proběhne krátká, několikaminutová výluka v rámci sítě ČRo DAB+. Mimořádné přerušení provozu se bude týkat jak pražského Žižkova, tak i vysílače v Berouně. Obě lokality fungují na kanálu 12C. Údržbová přestávka je naplánovaná od 01.10 do 01.25. Majitelé DAB+ přijímačů, kteří budou mít v danou dobu puštěnou některou ze stanic Českého rozhlasu, tak nemusí hledat chybu u sebe.

Multiplex ČRo DAB+ pokrývá kromě samotného hlavního města i řadu dalších lokalit. Bezproblémový příjem zajišťuje pro řidiče například při cestě z Prahy do Liberce. Dokrývač v Berouně naopak bude v blízké době důležitým pojítkem mezi vysílačem v Praze a plzeňskou Radčí, jejíž spuštění proběhne nejpozději 1. prosince (vedle lokalit Brno – Hády a Ostrava – Hošťálkovice). Český rozhlas šíří ve svém multiplexu nejen celoplošné stanice, ale také digitální okruhy jako Radio Wave, ČRo Jazz nebo ČRo D-dur a vybraná regionální studia.

autor: lukpo
Spustit audio