Muzika CS ukončí vysílání, od prosince už ji nenaladíte

30. listopad 2016

Stanice byla jedinou televizí na našem trhu, která se věnovala čistě starší české, slovenské a československé hudební scéně.

V noci ze středy 30. listopadu na čtvrtek 1. prosince bude ukončeno vysílání hudební televize Muzika CS. Změny souvisejí s novinkami v portfoliu jejího provozovatele, společnosti Film Europe. Firma nedávno spustila kanály Československo a Festival Cinema Channel. Právě do první z nich se obsah kanálu Muzika CS, ale také Kino CS transformoval. Jediným původním kanálem pod hlavičkou „CS“, který pokračuje v distribuci, je Doku CS.

Ukončení vysílání proběhne přerušením distribuce kanálu, nicméně přibližně do desáté hodiny dopolední následujícího dne by měla být na programové pozici po stanici Muzika CS vysílána informace, že došlo k jejímu ukončení. Obrazová informace bude ve formě audia pravděpodobně doprovázena pískáním. Tento několikahodinový servis poslouží jak pro potřeby kabelových a IPTV operátorů, tak i pro diváky, kteří budou vědět, že přerušení distribuce nesouvisí s technickou chybou. Stanice byla na trhu placené televize v České republice i na Slovensku dostupná od dubna 2010.

autor: lukpo
Spustit audio