Nabídka digitálního rozhlasu ve švýcarském Aarau se rozšíří o deset stanic

21. duben 2016

Start nových digitálních okruhů potvrzuje výhodu, kterou může technologie DAB+ přinést – pestrá programová nabídka, kterou není schopna poskytnout klasická VKV distribuce.

Počet rozhlasových stanic šířených prostřednictvím technologie DAB+ ve švýcarském městě Aarau se rozšíří od 1. května o dalších deset. Ve včera zveřejněné tiskové zprávě oznamující tuto významnou zprávu bohužel chybí jakékoliv technické parametry. Není tedy jasné, zdali půjde o multiplex fungující v tomto městě na kanálu 5D (viz digitální síť DIG D04 – Aarau), případně úplně nový balík kanálů. Potvrzena je nicméně skutečnost, že všechny programy budou šířeny v modernějším kódování DAB+.

A o které stanice půjde? Budou to RadioIndustrie, Rundfunk FM, Open Broadcast, Spoon, Kanal K, Radio Stadtfilter, Radio X, LoRa, 3Fach a Traxx FM. Start nových digitálních okruhů potvrzuje výhodu, kterou může technologie DAB+ přinést – pestrá programová nabídka, kterou není schopna poskytnout klasická VKV distribuce. Stanice už by se do klasického FM éteru nevešly, případně by na tuto distribuci neměli. Charakteristika jednotlivých stanic včetně žánrového zaměření je dostupné ve výše citované tiskové zprávě.

autor: lukpo
Spustit audio