Nejžhavější témata roku 2017: multiplex ČRo DAB+, nová stanice O2TV Free a Netflix

22. prosinec 2017

Web Digitální rádio a jeho redakce by ráda popřála všem svým čtenářům klidné prožití vánočních svátků a do nového roku 2018 jen samé pozitivní zprávy.

Mezi nejžhavější témata právě končícího roku 2017 patřilo podle čtenářů webu Digitální rádio rozšíření multiplexu ČRo DAB+ do dalších regionů České republiky, postupná lokalizace titulů na on-line platformě Netflix do češtiny, start kanálu O2TV Free v multiplexu 4, rozšiřování přechodové DVB-T2 sítě Českých Radiokomunikací do dalších koutů republiky a také sjednocení rozhlasové sítě Kiss pod společnou hlavičkou Rádio Kiss.

10 nejčtenějších témat na webu Digitální rádio v roce 2017:

1. Lokalizace řady filmů a seriálů na Netflixu do češtiny. (text z března)
2. Zahájení vysílání O2TV Free / kódování programu v systému MPEG-4/AVC. (text z března)
3. Spuštění multiplexu ČRo DAB+ v dalších regionech republiky. (článek)
4. Rozšíření DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací do dalších koutů republiky. (článek)
5. Zánik jednotlivých studií sítě Kiss a sjednocení pod společnou značku Rádio Kiss. (článek)
6. Změny v YouTube aplikaci pro chytré televizory. (článek)
7. Zahájení vysílání neplaceného kanálu Rebel 2. (článek)
8. Operátor Skylink bojuje s neautorizovaným příjmem. (článek)
9. Vyřazení Markízy z nabídek českých operátorů, start Markíza International. (článek)
10. Udělení licence stanici Šlágr 2. (článek)

Pro samotný web Digitální rádio byl rok 2017 velmi důležitý a ukazuje, že portál se mezi ostatními podobně orientovanými stránkami dobře etabloval. Pro srovnání, zatímco v loňském roce se mohl web pochlubit dle měření Google Analytics v době od 1. ledna do 20. prosince 62.261 uživateli a 189.623 návštěvami, letos to bylo za stejné období již 134.970 uživatelů a 329.336 návštěv. Už nyní je jasné, že čtvrtý kvartál 2017 bude pro portál nejúspěšnějším. Do 20. prosince to bylo 50.927 uživatelů a 94.417 návštěv.

Web Digitální rádio, jehož provozovatelem je Český rozhlas, a jeho redakce by ráda popřála všem svým čtenářům klidné prožití vánočních svátků a do nového roku 2018 jen samé pozitivní zprávy týkající se nejen DAB+ rádia, ale také osobní i profesní roviny. Digitální rádio je připraveno i v příštím roce být pro své čtenáře tím nejlepším možným partnerem, který přináší ověřené informace a je na něj spolehnutí. Děkujeme celé komunitě, která se zajímá nejen o DAB+ rozhlas, ale veškeré zprávy, jež publikujeme. Pokud se nestane nic mimořádného, s naším zpravodajstvím se vám opět přihlásíme až 1. ledna 2018. Do té doby nebude web aktualizován.

autor: lukpo
Spustit audio