Němci zveřejnili plán dalšího rozšiřování DVB-T2, na řadu přijde Ochsenkopf i Chemnitz

12. červenec 2018

Spolu se spouštěním DVB-T2 bude také ukončeno dosavadní vysílání DVB-T. Naši západní sousedé provádějí tento krok střihem.

Německo se připravuje na další fázi spouštění vysílačů ve standardu DVB-T2/HEVC. Za dva měsíce, konkrétně 26. září bude tato technologie rozšířena na stanoviště Amberg, Bamberg, Ochsenkopf (Bavorsko); Chemnitz-Geyer, Chemnitz-Reichenhain (Sasko) a Gera (Durynsko). Z pohledu českého diváka jsou nejzajímavější právě vysílače Ochsenkopf a Chemnitz – Geyer, které svým signálem zasáhnout i na naše území.

Spolu se spouštěním DVB-T2 bude také ukončeno dosavadní vysílání DVB-T. Divák, který tak okamžitě nepřejde na modernější technologii, o signál přijde – bude mít černou obrazovku. Z vysílače Ochsenkopf budou fungovat multiplexy BR1 HD (kanál 40), BR2 HD (kanál 30) a ZDF HD (kanál 37), na Geyer budou zařazeny bezplatné DVB-T2 sítě MDR1 HD (kanál 32), MDR2 HD (kanál 25) a ZDF HD (kanál 22), placenou nabídku zastoupí freenet 1 (kanál 46), freenet 2 (kanál 29) a freenet 3 (kanál 42).

Další termíny vypínání DVB-T2 a zapínání DVB-T2 v Německu:

24. října

Aalen, Donaueschingen, Heilbronn-Weinsberg, Ravensburg, Ulm, Waldenburg (Baden-Württemberg), Garmisch-Partenkirchen, Grünten, Hohenpeissenberg, Pfänder (Bayern)

28. listopadu

Donnersberg, Eifel, Kaiserslautern, Trier (Rheinland-Pfalz), Berus (Saarland) a Inselsberg (Thüringen)

5. prosince

Waren, Helpterberg (Mecklenburg-Vorpommern); Hochsauerland, Nordhelle, Siegen-Stadt (Nordrhein-Westfalen), Bredstedt, Brunsbüttel, Heide, Helgoland, Westerland/Sylt (Schleswig-Holstein)

autor: lukpo
Spustit audio

Související