Německá celoplošná digitální stanice ERF Plus přichází s vlastním DAB+ přijímačem

3. leden 2017

Samotný DAB+ přijímač ničím zvláštním nevyniká. Kromě poslechu digitálního rozhlasu disponuje také analogovým pásmem VKV/FM.

Počet rozhlasových stanic, které ve spolupráci s výrobci elektroniky přichází na německý trh s přijímači preferující právě jejich program, se opět zvýšil. Celoplošné rádio ERF Plus, jež je možné díky přeshraničnímu zásahu od našich západních sousedů poslouchat i u nás, uvedlo v uplynulých týdnech produktovou novinku „Dual ERF 5“. Tento přijímač disponuje speciálním tlačítkem, které po stisknutí automaticky naladí rozhlasovou stanici ERF Plus.

Samotný DAB+ přijímač jinak ničím zvláštním nevyniká. Kromě poslechu digitálního rozhlasu disponuje také analogovým pásmem VKV/FM. Celkem je možné uložit devět stanic bez rozdílu pásma. Desátá pozice je na pevno vyhrazena programu ERF Plus. Přijímač je možné napájet buďto ze sítě, případně pomocí klasických tužkových baterií. „Dual ERF 5“ disponuje dvěma reproduktory pro stereo zvuk, připojit je možné i sluchátka díky jacku 3.5 mm. Příjem stanic je realizován prostřednictvím teleskopické antény.

autor: lukpo
Spustit audio