Německá stanice lulu.fm určená LGBT komunitě oslavila tisíc dnů na platformě DAB+

26. červenec 2019

Tematický program považuje tuto technologii za klíčovou součást svého distribučního mixu, který umožnil expanzi do dalších spolkových zemí.

Německá rozhlasová stanice lulu.fm, jejíž obsah je výhradně určen LGBT komunitě, tedy mimo jiné lesbám a gayům, oslavila tisíc dnů na platformě DAB+. Tematický program považuje tuto technologii za klíčovou součást svého distribučního mixu, který umožnil expanzi do dalších spolkových zemí. Od 1. října 2016 je stanice k dispozici v Berlíně a Hamburku, poté následoval Rýn-Mohan, Lipsko a oblast Rhein-Neckar. V současné době se čeká na expanzi do Kolína nad Rýnem.

V uplynulých týdnech lulu.fm oslavilo také padesát let od události, která se významným způsobem zapsala do historie LGBT komunity. V červnu 1969 vzdorovali homosexuální muži policejnímu útlaku v newyorském gay baru Stonewall Inn na Christopher Street. Gayové a lesby si proto každý rok tuto události připomínají v rámci takzvaných pochodů hrdosti. lulu.fm na toto téma připravilo tematické bloky i diskuse s odborníky na LGBT komunitu. Podporu komunitě mohou posluchači vyjádřit přímo na webu stanice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související