Německé státní orgány chtějí zabránit letitému odkladu při spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě

15. červen 2018

Portál Satellifax.de se odvolává na zákulisní informace, které se dozvěděl na veletrhu ANGA COM, jenž se konal tento týden v Kolíně nad Rýnem.

Státní mediální orgány chtějí zabránit tomu, aby druhá celoplošná digitální rozhlasová síť v Německu mohla být spuštěna až za několik let. Informuje o tom portál Satellifax.de. Tato situace reálně hrozí poté, co se jeden z neúspěšných žadatelů ve výběrovém řízení odvolal ke Správnímu soudu v Lipsku a uvedl, že je celou věc nutné přezkoumat. Zakročit však v tomto směru chce saský regulátor SLM, který hodlá podat odvolání k vyššímu správnímu soudu v Lipsku.

Portál Satellifax.de se odvolává na zákulisní informace, které se dozvěděl na veletrhu ANGA COM, jenž se konal tento týden v Kolíně nad Rýnem. V případě, že by se podařilo vážně ohrozit spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě, vážně by to poškodilo také celou digitalizaci rádia u našich západních sousedů. Po zahájení fungování tohoto multiplexu by v každé německé spolkové zemi mohlo vysílat až šestnáct nových programů, v opačném případě by se programová nabídka v jednotlivých oblastech výrazně lišila. Provozovatelem sítě má být společnost Antenne Deutschland, společný podnik firem Absolut Radio a Media Broadcast.

autor: lukpo
Spustit audio

Související