Německo zažívá boom nových rozhlasových multiplexů, startuje nová síť Hessen Nord

29. červen 2018

Součástí programové nabídky bude mimo jiné i bavorská Rock Antenne, která úspěšně expanduje díky DAB+ do celého Německa a nedávno začala vysílat její rakouská mutace ve Vídni.

Německo v těchto dnech zažívá doslova boom nových digitálních rozhlasových multiplexů. Zatímco v sousedním Bavorsku probíhá finální testování nových regionálních sítí pro veřejnoprávní i privátní rozhlas, ve spolkové zemi Hesensko dnes proběhne start balíku označovaného jako Hessen Nord. Ze tří a od poloviny července z celkem čtyř vysílačů odtud bude šířen signál na kanálu 6A. Pro optimální pokrytí se bude kombinovat vertikální i horizontální polarizace.

Programová nabídka multiplexu Hessen Nord by měla obsahovat stanice FFH, Harmony.fm, Planet Radio, Absolut HOT, Rundfunk Meissner, Freies Radio Kassel, Radio Unerhört Marburg, Planet Black Beats, FFH Rock a také Rock Antenne. Právě tato stanice dlouhodobě pracuje na rozšiřování pokrytí digitálním signálem a díky DAB+ už je přítomna v řadě spolkových zemí. Expanzi do Hesenska doslova označuje za „historický milník pro rock“. Noví posluchači mohou stanici kontaktovat díky e-mailu online@rockantenne.de.

autor: lukpo
Spustit audio

Související