Německý veřejnoprávní rozhlas pro Berlín a Braniborsko spustil příležitostnou stanici rbb Event

25. květen 2020

Jak z názvu rbb Event vyplývá, stanice bude aktivní v době, kdy bude nutné přinést posluchačům prostřednictvím platformy DAB+ přímý přenos z některé plánované události a na ostatních okruzích pro něj nebude prostor.

Německý veřejnoprávní rozhlas rbb, který cílí primárně na posluchače v Berlíně a Braniborsku, spustil speciální okruh označený jako rbb Event. Stanice je dostupná prostřednictvím DAB+ vysílačů Alexanderplatz a Scholplatz na území hlavního města. O novém programu informoval na svých stránkách portál Teltarif.de. Stanice je vysílána na kanálu 7D na někdejší pozici vyhrazené okruhu MDR Jump. Ten byl z nabídky začátkem roku vyřazen.

Jak z názvu rbb Event vyplývá, stanice bude aktivní v době, kdy bude nutné přinést posluchačům prostřednictvím platformy DAB+ přímý přenos z některé plánované události a na ostatních okruzích pro něj nebude prostor. Spuštění tohoto okruhu není originální myšlenkou. S označením Event už se mohou setkat například posluchači západoněmeckého rozhlasu WDR. Multiplex rbb zachytitelný na území Čech na kanálu 10B tento program neobsahuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související