Netflix má novou konkurenci, Amazon Prime Video je dostupné v ČR i na Slovensku

14. prosinec 2016

Služba, která dává k dispozici filmy, vybrané seriály, ale také vlastní tvorbu, bude dostupná prostřednictvím mobilních zařízení, na chytrých televizorech i on-line.

Do České republiky a na Slovensko vstupuje další globální videopůjčovna. Po Netflixu mohou využívat zájemci na našem trhu i Amazon Prime Video. Tento krok je součástí globální strategie. Amazon Prime Video je v současné době dostupný za zaváděcí předplatné tři dolary ve více než dvě stě zemích a teritoriích po celém světě. Služba se zapsala do paměti tuzemských uživatelů v poslední době zejména motoristickým magazínem The Grand Tour, kterým provádí bývalé tváře Top Gearu.

Služba, která dává k dispozici filmy, vybrané seriály, ale také vlastní tvorbu, bude dostupná prostřednictvím mobilních zařízení s operačními systémy Android a iOS, na tabletech Amazon Fire, v rámci chytrých televizorů LG a Samsung a také on-line na adrese www.primevideo.com. Co se týká lokalizace, k dispozici je v současné době francouzština, italština, portugalština a španělština, u vybraných pořadů také dabing. Další jazyky mají přibývat. Uživatel si po registraci může službu otestovat bezplatně po dobu sedmi dní, musí dát ale provozovateli služby k dispozici údaje o své kreditní kartě.

„Jsme velmi potěšeni, že dnes můžeme oznámit globální expanzi a zpřístupnit Prime Video po celém světě,“ uvedl Tim Leslie, Vice President, International, Prime Video. Kromě The Grand Tour a další oceňovanou produkcí Transparent, Mozart in the Jungle a The Man in the High Castle budou k dispozici další stovky populárních hollywoodských filmů a seriálů. Vybrané formáty jsou k dispozici také pro off-line stažení v rámci aplikace. Stejnou funkci nedávno zavedl i konkurenční Netflix. Tuto možnost oceníte například při cestování v metru, letadle, případně kdekoliv jinde, kde není k dispozici internetové připojení.

autor: lukpo
Spustit audio