Netflix začal ve větší míře lokalizovat do češtiny i svou původní produkci

11. únor 2019

V uplynulých dnech a týdnech lokalizovala americká on-line videopůjčovna do češtiny například seriály Maniac, Elite nebo Bodyguard, ale i některá dramata a dokusérie.

Americká on-line videopůjčovna Netflix vstoupila v uplynulých týdnech do další fáze lokalizace. S českými titulky se zde začala objevovat ve větší míře i původní tvorba. Vyplývá to z facebookového neoficiálního profilu Netflix CZ Fans, který je pro české předplatitele de facto jediným zdrojem informací o novinkách na této platformě. Vzhledem k tomu, že Netflix nemá v České republice zatím vůbec žádné zastoupení, nasbírala tato stránka za dobu své existence téměř čtyři tisíce fanoušků.

S českými titulky jsou na Netflixu nově k dispozici například originální dramata The Tree of Blood, Hold The Dark, The Haunting of Hill House, High Flying Bird nebo seriály Maniac, Elite a Bodyguard i dokumentární série The World’s Most Extraordinary Homes. Lokalizace se nevyhnula překvapivě ani korejskému seriálu Romance Is a Bonus Book. Podle agentury Nielsen Admosphere si ve třetím kvartálu loňského roku předplácelo Netflix 0,6 % české populace, což odpovídá něco málo přes 60 tisícům lidí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související