Nizozemsko: Více stanic v DAB+ než v pásmu VKV

17. srpen 2017

V Belgii upozorňuje TotaalTV zejména na blížící se vstup stanic Q Music a Joe FM v regionu Flandry. V Německu pak na chystané rozšíření veřejnoprávního multiplexu WDR.

Nizozemský web TotaalTV upozorňuje na skutečnost, že tamní obyvatelé mají již v tuto chvíli k dispozici v rámci digitálního vysílání DAB+ mnohem bohatší a pestřejší programovou nabídku než v klasické analogové distribuci, tedy pásmu VKV. Počet rozhlasových stanic, které jsou k dispozici, se ale liší region od regionu. Významnou roli v tomto směru hraje zejména přeshraniční příjem z Německa, případně Belgie.

V Belgii upozorňuje TotaalTV zejména na blížící se vstup stanic Q Music a Joe FM v regionu Flandry. V Německu pak na chystané rozšíření veřejnoprávního multiplexu západoněmeckého WDR. Půjde konkrétně o oblasti Kleef, Nordhelle, Aken a Ederkopf. Web upozorňuje na vysokou zvukovou kvalitu, kterou majitelé DAB+ přijímačů získají s poslechem stanic v této digitální síti. WDR je v multiplexu prakticky ve všech případech šířen s datovým tokem 96 kbps, u WDR 3 je to dokonce 128 kbps. V České republice je možné přeshraničním příjmem zachytit DAB+ sítě z Německa, Rakouska, Polska a Slovenska.

autor: lukpo
Spustit audio