Dana Josefová
Plním web Českého rozhlasu pestrým obsahem z vysílání Regionu - střední Čechy.
Co dělám v rozhlase
Publikuju převážně rozhovory s osobnostmi z kultury, sportu i vědy, ale také se sama inspiruju úžasnými tipy na výlet, které přinášejí naši redaktoři a já je zpracuju pro web. Pokud rádi kutíte, najdete u nás i stránku s praktickými radami. Zároveň zaštiťuji společné regionální projekty, jako je například oblíbený Pochoutkový rok.
Před rozhlasem
Studentská léta. Brigádničila jsem jako recepční, dělala masáže, zkoušela jednoduché html stránky, editovala články pro online lifestylový magazín. Mezitím jsem na spřátelené stanici ČRo 6, nyní Plus, dělala několik let ekonoma, poté mě definitivně zlákala práce s webem.
Co mě baví
Posedět s přáteli, projet se na kole, v zimě lyžovat, sem tam něco vyfotit, cvičení Pilates - chvíli jsem dělala i instruktorku, čas od času něco zrekonstruovat - teda baví mě ten výsledek:-)
Všechny články
-
Herec Alexej Pyško: Největší pochvala je, když vám někdo řekne, že tu roli ani nehrajete
Charismatický herec natočil mnoho filmů a seriálů a daboval neméně charismatického amerického kolegu – Bruce Willise. Co říká na dabování v režii umělé inteligence?
-
Recept prvorepublikového kuchaře: Kohoutí hřebeny plněné mákem a ořechy upekla Dagmar Talášková
Kynuté kohoutí hřebeny jsou pečené z překládaného těsta, ze kterého třeba ve Francii dělají croissanty. Po upečení jsou na povrchu lehce křupavé, uvnitř měkké a nadýchané.
-
Prosím, už neučte děti mlčet u jídla, při stolování se musí mluvit, tvrdí Ladislav Špaček
Také vás učili, že u jídla se nemluví? Plútarchos z Chairóneie už před 2500 lety napsal: U jídla se musí mluvit! Sníst pokrm beze slova je vlastní pouze vepřům.
-
Modřiny se hojí až 14 dní. Jejich velikost jde ovlivnit tlakovým manévrem
Naše babičky na modřiny přikládaly ocet a cibuli. Někdo zase sází na obklady ze zelných listů. Jak vzniká hematom a proč jsou na něj starší lidi náchylnější?
-
Tipy na víkend. Hledáte inspiraci? Vyberte si výlet na mapě všech krajů
Ještě nevíte, kam se od pátku do neděle vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Podívejte se, co zajímavého se chystá blízko vás.
-
Moderátorka Kristina Kloubková: Jako tanečnice jsem ovládala svoje tělo, teď ovládám svůj hlas
Pravidelně usedá za moderátorský stůl a sděluje divákům, co bylo i co bude. Původně ale byla tanečnicí a její snem bylo stát se dokonce primabalerínou.
-
Po Aristokratce přijde vztahová komedie a vystačím si s mužem a ženou, doufá režisér Jiří Vejdělek
Režisér a scenárista má na kontě řadu úspěšných filmů, namátkou Účastníci zájezdu nebo Ženy v pokušení. Úspěch sklízí i pokračování Aristokratky, kterému se původně bránil.
-
Uzené s povidlovou omáčkou uvařil Rudolf Cibulka. Neotřelá kombinace chutí spolu ladí dokonale
Jednoduché, rychlé a vynikající. Povidla, skořice, citron i rum je kombinace, která se překvapivě krásně snoubí. Vývar z uzeného všechny chutě dokonale spojí.
-
S banánem téměř všichni chybujeme. Oloupat a sníst ho ve společnosti je oříšek, říká Ladislav Špaček
Banán konzumujeme běžně. Většinou odtrhneme jeden konec, pak oloupeme slupku a sníme dužninu. Ale při společenské události nebo v restauraci, je to nepatřičné.
-
Doporučení nejdřív zhubněte, a pak přijďte s bolestí kloubů, už dnes nefunguje, říká lékařka
Koleno je nesmírně složitý kloub, který často přetěžujeme, a pak bolí. Proč vadí víc chůze ze schodů než do schodů? Co je to skokanské koleno?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »