Nová německá stanice Klassik Radio Beats nabídne hudbu třetího tisícitiletí

16. červenec 2021

Od poloviny července mohou posluchači novou DAB+ stanici naladit na celém území spolkové republiky.

Mediální skupina Klassik Radio spustila 15. července novou stanici nazvanou Klassik Radio Beats, která se má stát "soundtrackem dnešní generace". "Nový program znamená další kapitolu v historii našeho vysílání," netají své ambice CEO celé skupiny Ulrich R.J. Kubak.

Nový program bude vysílat místo stanice Klassik Radio Movie v multiplexu Antenne DE. K přejmenování původní pozice prozatím nedošlo, vysílá se i logo dosavadního programu v rámci slideshow. Provozovatel o této změně informoval v tiskové zprávě.

"Když jsme před dvaceti lety spustili Klassik Radio, nabídli jsme posluchačům zcela nový formát, díky němuž se nám povedlo oslovit i úplně nové cílové skupiny. Dnes děláme vlastně totéž, protože chceme nabídnout atraktivní program posluchačům mladším třiceti let. Dnešní generace už žádné playlisty nezná," vysvětluje programové plány nové stanice Kubak.

Klassik Radio Beats chce posluchačům nabídnout "excelentní výběr melodického a organického deep-houseu a elektronické taneční hudby pro třetí tisícíletí". Podle Kubaka se bude jednat o "pozitivní hudbu ve středním tempu" a vyběr nebude obsahovat "žádné mainstreamové hity, pouze opravdové perly."

Noční proud od jedenácti hodin večer do šesti hodin rána přinese oblíbený formát Klassik Lounge, tedy mix ambient houseu a lounge hudby v klidnějším tempu, vybranou z hudební tvorby umělců po celém světe. Vysílání doplní anglicky namluvené zprávy věnované evropskému dění.

autor: Jan Brychta
Spustit audio

Související