V braniborském DAB+ multiplexu na kanálu 12D může odstartovat rádio pro ženy i nová oldies stanice

29. červen 2021

Mediální regulátor mabb pro spolkové země Berlín a Braniborsko zveřejnil seznam osmi subjektů, které chtějí obsadit digitální rozhlasový multiplex na kanálu 12D. Celkem je ve hře devět nových stanic.

Rozhlasová síť Berlin/BRBG K12D, která je zejména díky vysílači Cottbus – Calau zachytitelné také na omezeném území Čech, rozšíří v horizontu týdnů až měsíců opět svou programovou nabídku. Antenne Bayern se hlásí do výběrového řízení o volnou kapacitu s novým programem Oldie Antenne, sesterská společnost Rock Antenne pak se stejnojmennou stanicí ve verzi pro Berlín.

Za zmínku stojí například pokus spustit pro Berlín a Braniborsko další rádio věnované ženám. S projektem „DIANA - Radio für die Frau“ chce uspět společnost Mega Radio. Ta je jediným ze subjektů, které podaly dvě přihlášky. Vedle Diany jde také o Mega Radio Berlin. Mezi dalšími projekty jsou pro české posluchače prakticky neznámé stanice Großstadtradio (Arbeitstitel), Radio BHeins, ByteFM, Radio Holiday a Sawt Almania – Stimme Deutschlands.

autor: lukpo
Spustit audio

Související