Nová sportovní televize 213 nasadila geoblokaci na svůj webový stream

13. říjen 2016

„Ľutujeme, ale naša stanica nemá oprávnenie vysielať mimo Slovenskej republiky,“ hlásí zájemcům webové stránky televize.

Nová slovenská sportovní televize 213, která odstartovala v sobotu 1. října, nasadila geoblokaci na svůj webový stream. Web Digitální rádio na tuto skutečnost upozornil jeho čtenář Vítězslav Křešťák. V reálu to znamená, že novou slovenskou stanici už mohou sledovat pouze diváci na území našich východních sousedů. V České republice (a pochopitelně dalších zemích) je toto vysílání regionálně blokováno. Zprvu tomu však tak nebylo.

Pokud zájemce z České republiky otevře webovou stránku, kde je internetový stream dostupný, objeví se mu pouze hláška: „Ľutujeme, ale naša stanica nemá oprávnenie vysielať mimo Slovenskej republiky.“ Politika v šíření stanice je v tomto směru pochopitelná, na druhou stranu je ale poměrně paradoxní, že program je v nekódovaném režimu, tedy free-to-air, šířený prostřednictvím družice Thor, pozice 1 stupeň západně. Toto vysílání je možné bez problémů realizovat i na našem území. Ze stejného satelitu jsou šířeny i v Česku působící služby Digi TV a freeSAT.

autor: lukpo
Spustit audio