Nová stanice Arabella Kult začala testovat v bavorském DAB+

27. únor 2019

Oficiální start tematického programu je naplánován na pátek 1. března. K dispozici bude majitelům digitálních rádií i na omezeném území Čech.

Bavorský rozhlasový éter se rozšíří od pátku 1. března o novou digitální stanici Arabella Kult. Ve zkušebním režimu už je v současné době program dostupný skrze tamní regionální DAB+ multiplexy. Na novinku upozornil portál Digitální rádio jeho dlouholetý spolupracovník Pavel Bárta. Ten naší redakci sdělil, že součástí zkušebního vysílání je promo smyčka informující o brzkém startu nového programu. Toto sdělení se objevuje na programové pozici také v textové podobě.

Programová pozice Arabella Kult, případně na stolních přijímačích zkráceně jako „Ara Kult“, je šířena s datovým tokem 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Zájemci ji naladí v multiplexech Augsburg (kanál 9C), Norimberk (kanál 10C), Ingolstadt (kanál 11A), Mnichov (kanál 11C) a Allgäu (kanál 8B). Stanice obohatí také programovou nabídku zcela nové digitální terestrické sítě Voralpenland (kanál 10B), o níž budeme referovat v následujících týdnech. Díky některému z bavorských multiplexů bude okruh zachytitelný i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související