Nová stanice Jamesdean.fm odstartuje do března, vysílat bude u operátora RTI cz

11. únor 2016

Tematický program nebude vysílat mluvené slovo, zaměřit se chce výhradně na hudbu padesátých a šedesátých let.

Nejpozději v průběhu března by měla odstartovat nová česká digitální rozhlasová stanice Jamesdean.fm. Webu Digitálníradio.cz to dnes potvrdila Kristina Nesvadbová, která je jednatelkou společnosti James Dean Co. s.r.o. Právě ta bude stanici provozovat. Jamesdean.fm bude hrát hudbu padesátých a šedesátých let minulého století, která podle Nesvadbové v rozhlasovém éteru nyní chybí. Má jít pouze o proud hudby bez mluveného slova.

Svým zaměřením bude stanice úzce svázaná se známým klubem James Dean Prague. Okruh Jamesdean.fm už je v tuto chvíli možné najít na webu.

Kristina Nesvadbová Digitálnímuradiu.cz sdělila, že v současné době se připravuje na jednání se zástupci autorů, konkrétně Ochranným svazem autorským (OSA) a Intergramem. Co se týká distribuce signálu, stanice by měla být šířena v rámci multiplexu společnosti RTI cz. Ta svou digitální síť provozuje na území Prahy, Plzně, ze západočeského vysílače Klínovec a také v Českých Budějovicích. Pro šíření používá operátor jak původní L-band (kmitočty nad 1 GHz), tak i modernější III. pásmo, které se v minulosti uvolnilo po analogové televizi. Multiplex operátora RTI cz využívá z části také veřejnoprávní Český rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio