Nové DAB+ přijímače představil v Berlíně také TechniSat, prodávat je bude i u nás

7. září 2017

Firma dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem na Dnech s digitálním rádiem.

Německá společnost TechniSat jako jeden z mnoha vystavovatelů prezentoval na právě ukončeném technologickém veletrhu IFA v Berlíně řadu nových DAB+ přijímačů. Modely Digitradio 140 a Digitradio 301 IR bude firma prodávat také v České republice. Redakci webu Digitální rádio to sdělil regionální manažer Technisatu pro náš region Lukáš Štěpánek. Firma dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem i na Dnech s digitálním rádiem.

TechniSat Digitradio 140 je komponentní rádio s CD přehrávačem. Umožňuje přijímat stanice v pásmech VKV/FM a DAB+ (III. pásmo), přehrávat CD disky, nebo streamovat audio pomocí UPnP či Bluetooth. Přijímač zároveň podporuje funkce Multiroom, Spotify Connect a umožňuje ovládání pomocí aplikace TechniSat Connect. Na barevném TFT displeji je možné zobrazit slideshow. Jeho rozměry jsou 43,4 x 7,2 x 26,6 cm, váha 3,32 kilogramu. Start prodeje v našem regionu se očekává v posledním kvartálu letošního roku.

Mezi dalšími novými rádii jsou DIGITRADIO 1 - nové barevné varianty, DIGITRADIO 20 CD - FM/DAB+ rádio pod kuchyňskou linku s CD přehrávačem, DIGITRADIO 301 IR - stolní FM/DAB+/internetové rádio, DIGITRADIO FLEX - kompaktní DAB+/FM rádio do elektrické zásuvky, DIGITRADIO KIRA 1 - přenosné rádio v různých barvách a DIGITRADIO UP 1 - DAB+/FM rádio pro zabudování do stěny. Posledním přírůstkem v segmentu audia je přenosný bluetooth reproduktor BLUSPEAKER MINI 2.

autor: lukpo
Spustit audio