Novou hudební stanici Lala TV zařadí z největších služeb zatím pouze O2TV, další ji zvažují

27. březen 2019

Hudební televize bude postavená na modelu veřejnoprávních Zpívánek. Stojí za ni slovenský producent Peter Núněz.

Novou hudební stanici Lala TV, která přinese ve svém vysílání zejména písničkové pořady a bude určena dětem a jejich rodičům, zařadí z největších operátorů do nabídky od dubna prozatím pouze společnost O2 Czech Republic, provozovatel IPTV platformy O2TV. Další z trojice největších hráčů na trhu, UPC Česká republika (kabelová televize) a M7 Group, provozovatel Skylinku, s tímto krokem váhají. Operátoři se rozhodnou po spuštění samotné stanice, až se seznámí blíže s jeho podobou a zváží dopad na potenciální diváckou základnu.

Dalšími službami, které program zařadí do nabídky, jsou freeSAT, T-Mobile TV, Nej TV a někteří menší operátoři. „Lokální stanice, která by v češtině vysílala původní písničkové pořady pro předškolní děti, na trhu chybí. Potenciál je přitom obrovský. Dokazují to čísla sledovanosti podobných videí na Youtube, kde počty zhlédnutí dosahují milionů,“ uvedla Erika Luzsicza, ředitelka společnosti Axocom, která stanici zastupuje při jednáních s operátory. Obsah stanice má tvořit zejména původní tvorba, akviziční pořady budou v menšině.

Co se týká obsahu stanice, vysílání začne každý den od 5. hodiny ranní pořadem Ranní ptáčata. Naopak poslední program je plánovaný od 22. hodiny pořadem Malí nezbedníci. V průběhu dne se vysílají nejrůznější bloky písniček. Do vysílání bude zařazen i pořad Sing a Song věnovaný písničkám v angličtině. Stanice bude k dispozici pro operátory ve standardním i vysokém rozlišení (HDTV). Dětských kanálů existuje na českém trhu celá řada. Jediným volně šířeným programem tohoto typu je veřejnoprávní Déčko, trh naopak nedávno opustila Tuty TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související