Nový DAB+ vysílač privátní sítě pro Bádensko-Württembersko pokryje i sever Švýcarska

30. září 2021

Privátní rozhlasovou síť OAS BW, která už byla při letošním inverzním počasí několikrát zachytitelná i na území Čech, zlepšila koncem srpna opět své pokrytí. Do provozu byl uveden nový desetikilowattový vysílač Hochrhein.

21. srpna 2021 byl uveden do provozu nový DAB+ vysílač Hochrhein pro multiplex OAS BW na kanálu 11B. Na svém webu o tom informovala společnost On Air Support, která je jeho provozovatelem. Hochrhein má výkon 10 kW ve vertikální polarizaci a uzavírá problematické pokrytí v oblasti Černého lesa (Schwarzwald), a to konkrétně mezi lokalitami Donaueschingen a Hochblauen. Nový vysílač také zlepší pokrytí až na severu Švýcarska.

V současné době je v provozu již šestnáct vysílačů DAB+ multiplexu OAS BW a v plánu jsou další, případně se počítá s navyšováním některých již fungujících stanovišť. Jednou ze zajímavých kót, které jsou do budoucna v přípravě, je například Aalen/Braunenberg, který by měl při zlepšených podmínkách promluvit i do pokrytí v okrajových oblastech Čech. Vysílač Hochrhein od prosince 2015 šířil signál celoplošné německé sítě DR Deutschland.

autor: lukpo
Spustit audio

Související