Nový operátor plánuje spustit regionální DAB+ multiplex v Kolíně nad Rýnem

21. březen 2017

V Severním Porýní-Vestfálsku fungují prozatím pouze dva DAB+ multiplexy, plánované rozšíření programové nabídky by tak jistě bylo vítaným krokem.

Kolín nad Rýnem, který je čtvrtým největším městem v Německu a nachází se ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, by se měl dočkat nového regionálního DAB+ multiplexu. Upozornil na to web Satellifax.de. Operátor Nano-Comp na webových stránkách rheinlandmux.de slibuje zařazení známých hráčů, jako jsou například kultradio (Bavorsko), lulu.fm (lesbická a gay komunita) nebo Absolut HOT. Technické parametry sítě prozatím nejsou známé.

V Severním Porýní-Vestfálsku fungují prozatím pouze dva DAB+ multiplexy, plánované rozšíření programové nabídky by tak jistě bylo vítaným krokem. Samotný Kolín nad Rýnem má k dispozici jak signál celoplošné sítě DR Deutschland na kanálu 5C, tak i zemskou síť Radio fuer NRW, která je obsazena rozhlasovou rodinou veřejnoprávní WDR a náboženskou stanicí Domradio. Ve výhledu je navíc pochopitelně i start druhého celoplošného multiplexu, o jehož provozování se chce pokusit jak operátor Media Broadcast, tak například společnost Absolut Digital. Jasno by mělo být v polovině roku.

autor: lukpo
Spustit audio