O digitální rozhlas v Německu se zajímá silný mediální gigant

10. srpen 2016

Cesta k možné realizaci je ale ještě velmi vzdálená. Vznik druhého celoplošného DAB multiplexu by znamenalo ještě některé legislativní změny.

Vydavatel prestižního lifestylového magazínu Cosmopolitan a časopisu Bravo určeného mladé generaci, tedy německá skupina Bauer Media (sídlo v Hamburku), se zajímá o možnost provozování rozhlasových stanic prostřednictvím technologie DAB+ v Německu. Bauer Media by mohla své stanice vyslat do připravovaného druhého celoplošného multiplexu, jehož spuštění je ve fázi příprav. Informoval o tom deník Horizont. Článek je umístěn za paywallem, ale výtah je možné najít například zde.

Cesta k možné realizaci je ale ještě velmi vzdálená. Vznik druhého celoplošného DAB multiplexu by znamenalo ještě některé legislativní změny. Následně by bylo možné udělit nové rozhlasové licence. Není ale pochyb o tom, že by pro Bauer Media bylo Německo z pohledu digitálního rádia velmi zajímavým trhem. Navíc. Skupina má bohaté zkušenosti z Velké Británie, kde je s osmdesátkou rozhlasových stanic druhým největším privátním hráčem na trhu a celkem ji patří podíl 34 %. Na sousedním Slovensku Bauer Media vlastní nejposlouchanější stanici Radio Expres. Skupina operuje i v Polsku a Skandinávii.

autor: lukpo
Spustit audio