O rozšiřování regionálních DAB multiplexů už hovoří i sám Bavorský rozhlas

14. prosinec 2016

V současné době může signál speciálního regionálního multiplexu Bavorského rozhlasu přijímat okolo čtyř milionů obyvatel Franků.

O budoucím rozšiřování svého regionálního DAB+ multiplexu už hovoří i sám bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk. Podle něho by se měla pozornost při šíření regionálních programů soustředit právě na tyto sítě. K dnešnímu dni bylo vysílání multiplexu BR Franken zprovozněno v jedenácti oblastech a funguje na třech kanálech ve III. pásmu. Informace o jednotlivých vysílačích najdou zájemci v této tabulce.

V současné době může signál speciálního regionálního multiplexu Bavorského rozhlasu přijímat okolo čtyř milionů obyvatel. Franky jsou pokryty s téměř 95 %. Příjem „indoor“, tedy uvnitř budov, je garantován pro 3,3 milionu obyvatel, což je 79,4 % populace. Řeč přitom je výhradně o příjmu prostřednictvím teleskopické antény. Rozšiřování regionálních DAB+ multiplexů bude v následujících letech pokračovat. Jak jsme vás již informovali, očekáván je také vstup menších bavorských hráčů z řad privátních stanic.

autor: lukpo
Spustit audio