O2 přinese exkluzivní obsah do pozemního vysílání, spouští hybridní vysílání HbbTV

2. březen 2017

„Na tomto projektu jsme pracovali šest měsíců. Jsme přesvědčeni o tom, že tento projekt umožní změnit televizní trh,“ myslí si David Duroň, ředitel O2TV.

Operátor O2 Czech Republic spustí 5. března vysílání nového bezplatného kanálu O2TV Free, který bude dostupný v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Zájemci si ho mohou v této digitální síti naladit již nyní. Do 21. března poběží tato stanice v módu bezplatného vysílání a bude nabízet to nejlepší z obsahu všech exkluzivních stanic O2TV Sport. Následně bude kanál k dispozici prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV za jednu korunu.

Od 3. dubna přechází toto vysílání na cenu 69 korun/24 hodin. Po tomto datu chce O2 udělat z této stanice promo kanál, který bude obsahovat nadále volně přístupný obsah, ale exkluzivní přenosy budou zpoplatněny a zpřístupněny výhradně na platformě HbbTV. Přístup k obsahu bude probíhat prostřednictvím platební brány formou SMS. Divák bude mít k dispozici všechny známé funkce z O2TV, jako jsou zpětné zhlédnutí, pozastavení pořadu a vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). O2 Czech Republic nepřímo přiznala, že cílem tohoto projektu je přesvědčit diváky o tom, že za televizní obsah se dá platit.

„Jsem přesvědčen o tom, že jsme první, kdo s něčím takovým přichází. Udělali jsme si podrobný internetový průzkum a nic podobného v Evropě podle našeho názoru nefunguje,“ konstatoval ředitel O2TV David Duroň. „V současné době vyrábíme tři exkluzivní kanály. Do čtvrtého programu jsme vypreparovali to nejlepší, co tyto stanice nabízí,“ uvedl ředitel O2TV Sport Marek Kindernay. Vývojářem hybridní aplikace je společnost Mautilus. V HbbTV se objeví například nová reality show Octagon a pořady Tak určitě nebo Tiki-Taka. „Na tomto projektu jsme pracovali šest měsíců. Jsme přesvědčeni o tom, že tento projekt umožní změnit televizní trh,“ myslí si David Duroň.

autor: lukpo
Spustit audio