O2 TV láká na novou sezonu FORTUNA:LIGY. Nabídne přes 240 přenosů, zábavnou show i multimdimenzi

14. červenec 2019

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají z nového ročníku FORTUNA:LIGY přes 240 exkluzivních přímých přenosů. Jedno utkání zprostředkovala i ČT Sport.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají z nového ročníku FORTUNA:LIGY přes 240 exkluzivních přímých přenosů. Zákazník O2 TV nepřijde o jediný zápas a může sledovat svůj oblíbený klub od prvních kol až po závěrečnou nadstavbu. Díky unikátní multidimenzi nabízí televize O2 TV výběr ze souběžně hraných zápasů, statistický systém Tracab nebo umožní zapojení videorozhodčího ve třech zápasech.

Z prvního kola FORTUNA:LIGA přinese stanice O2 TV Sport tři zápasy v nejvyšší kvalitě, tedy včetně systému Tracab, díky kterému je možné porovnávat v reálném čase aktuální statistiky. Konkrétně se bude jednat o sobotní duel FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc (komentuje Jan Homolka, Aleš Svoboda / reportér Vladimír Grebennikov), v neděli pak AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko (komentuje Jan Homolka a Milan Štěrba / reportér David Sobišek) a kolo uzavře pondělní dohrávka FC Fastav Zlín - SK Slavia Praha (komentuje Tomáš Radotínský, Václav Pilný / reportér Vladimír Grebennikov).

Ve všech zmíněných duelech bude díky moderním přenosovým vozům společnosti O2 nasazen rovněž videorozhodčí. "Chystáme dvě studia přímo ze stadionu a v neděli rozsáhlejší z O2 areny, kam dorazí v roli expertů legendární střelec Horst Siegl a bývalý reprezentant Jan Rajnoch," prozradil moderátor Petr Svěcený.

Rozpis 1. kola FORTUNA:LIGY na kanálech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal

V pondělí 15. července od 20.15 hodin pokračuje populární zábavná show TIKI-TAKA, která vstoupí do své třetí sezony, a v originální podobě glosuje dění v české nejvyšší fotbalové soutěži. V průběhu 79 dílů se divákům dosud představilo na 165 hostů z řad vrcholových sportovců, expertů a dalších známých tváří z kulturního života. "Daří se nám plnit ambici mít v každém díle minimálně jednu novou tvář," doplnil Svěcený, hlavní představitel show, která za více než dvouleté působení na televizní scéně vybrala přes 400 000 Kč na jednotlivé charitativní projekty podporované fotbalovým týmem osobností REAL TOP PRAHA. V prvním díle nové sezony se v show objeví například nová posila Sparty Michal Trávník, slavný fotbalový internacionál Ladislava Vízka nebo hokejový reprezentant Jakuba Voráček.

"Naše rozhodnutí získat kompletní práva na FORTUNA:LIGU hodnotím velmi pozitivně. V uplynulé sezoně jsme odvysílali rekordních 243 přímých přenosů, podobný rozsah očekávám i v nadcházejícím ročníku. Průměrná sledovanost přesáhla 125 tisíc diváků na zápas, přičemž vůbec nejsledovanějším duelem se stalo derby Sparta - Slavia, které si v O2 TV nenechalo ujít 242 tisíc diváků. K celkovým výsledkům nám pomohla i nadstavbová část, která splnila účel a opakovaně nabídla fanouškům nejatraktivnější utkání," uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Exkluzivní stanice O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Tenis jsou sportovní kanály televizního poskytovatele O2 TV. V České republice nabízí všechny zápasy z fotbalové UEFA Champions League, drží kompletní práva na domácí nejvyšší fotbalovou soutěž FORTUNA:LIGU a také hokejovou extraligu, vysílají kompletní sérii nejprestižnějších tenisových turnajů WTA, nejlepší basketbalovou soutěž Evropy - Euroligu, Mistrovství světa vozů WRC, a nechybí ani přímé přenosy z největších domácích a světových galavečerů MMA.

autor: Lukáš Jaro
Spustit audio

Související